Løype og sti

Løype og sti

I forbindelse med dugnaden i 2012 så laget Olaf Saxegaard et kart og en oversikt av mulige turalternativer. Med hans tillatelse så kan du her laste ned et kart og en enkel beskrivelse. Hvis du går noen av turene så ta med deg en øks, eller legg opp noen stein her og der så blir det lettere for nestemann som går samme ruten.  Kart : her og veldig enkel beskrivelse: her

Hvis du har ønsker eller synspunkter på forhold somör her om stier, løyper og veier send gjerne en epost om saken til post@hogevardevel.no

Vi vil følge opp så godt det er mulig. Forhold som berører prinsipper for bruk av området er spesielt viktig.


                                                ------------------

Fjellet tilbyr flott turer for alle. Toppturer med aktiviteter for barna, og stier og veier for de som har barnevogner ol. 

Samarbeidsmøter med Høgevarde om stier og løyper


Vellet har samarbeidsmøter med Høgevarde vår og høst for å diskutere utbedringer av sti og løypenettet. Ansvarlig for området i Vel-styret tar gjerne innspill fra vellets medlemmer hvis det er ting dere ønsker å ta opp - har gode ideer - eller ser muligheter for forbedringer. Neste møte er 16/9 - kom gjerne med innspill (post@hogevardevel.no)


Referat fra samarbeidsmøter 2016 finner du her;

Vår 2016

Norges nest beste utsiktspunkt.

Om man er ny på Høgevarde og ønsker å gå en tur til Høgevardetoppen 1459 moh. har turistforeningen en "T" merket sti fra Gulsviksetra og opp til toppen.

Om du kommer fra Hallingdal siden går du til Gulsviksetra og over brua rett ved setra - ta siste veien til Høyre. Rett bak hytteveggen til den brune hytta med rødt tak i lia øverst til venstre, finner du den merkede stien som går opp langs Høgevardebekken.

Om du er i god form bruker du ca 2 timer opp og noe mindre ned, men om du setter av 3 - 3,5 timer opp kan du ta det med ro og nyte utsikten med diverse stopp oppover.

På selve toppen som vises fra hyttefeltet er det en kobberplate med retninger/avstander til diverse kjente fjellområder. Rett bak toppen på den andre siden ligger Høgevardetjenn og på andre siden av vannet ligger Turistforeningens ubetjente hytte; http://ut.no/hytte/hoegevarde?utm_source=turistforeningen.no&utm_medium=referrer&utm_campaign=301redirect

....det lar seg gjøre å gå opp fjellsiden utenom den merkede stien men forsøk å unngå de litt lysere blågrønne områdene - her er det relativt høye busker som er vonde å ta seg frem i og det er vanskelig å se steiner og hull.

Ta med jakke det kan blåse friskt på toppen.Høgevarde toppen er Sør-Norges nest beste utsiktspunkt etter Gaustadtoppen og på en fin og klar dag kan man se ca 40 000 kvadratkilometer.

I Høgevarde Vel sitt galleri på Web http://www.galleri.hogevardevel.no/#2.12 finner du noen bilder av den fantastiske utsikten.

Opphavsrett • Høgevarde Vel